Kijkshop vraagt faillissement aan

Winkelketen Kijkshop lijkt op de rand van faillissement te staan. Volgens de NOS heeft Kijkshop bevestigd dat het morgen bij de rechter het faillissement zal aanvragen. De website van de winkelketen is op dit moment nog wel toegankelijk.

Volgens de NOS betekent een eventueel faillissement dat zo’n 400 medewerkers hun baan zullen verliezen. Alle zeventig filialen van Kijkshop zullen hun duren moeten sluiten. Het is niet duidelijk of er achter de schermen eventueel nog wordt gewerkt aan een eventuele doorstart of dat er wordt gezocht naar een overnamekandidaat.

De Zweedse investeerdersgroep die eigenaar is van de winkelketen zegt dat er is geprobeerd om de onlineverkopen van Kijkshop flink te verhogen, maar dat is mislukt. In maart vorig jaar sloot Kijkshop al twintig winkels van de toen nog 87 bestaande filialen. In 2016 werden er al acht winkels van de hand gedaan.

Tijdens het schrijven van dit bericht stond er een melding op de website dat de site tijdelijk buiten gebruik is, maar inmiddels lijkt de site weer toegankelijk en wordt het assortiment van de winkels nog gewoon weergegeven. In het insolventieregister is op dit moment nog geen faillissement van Kijkshop te vinden.

Kijkshop


Comments are closed.