Linux Ubuntu Desktop 16.04.3 LTS

Ubuntu Desktop 16.04.3 LTS

Dit is de aanbevolen versie om te downloaden, want deze versie is een LTS-versie en wordt daarom vanaf uitgave vijf jaar (in dit geval tot 2021) ondersteund met veiligheids- en foutoplossings-updates. U downloadt Ubuntu in een zogeheten “Live-versie”. Dit betekent dat u Ubuntu gewoon kunt uitproberen zonder dat u het hoeft te installeren. Als u Ubuntu wilt installeren, kan dat direct vanuit deze Live-versie. En omdat Ubuntu gratis en vrij is, kunt u het zo vaak en op zoveel computers installeren als u wilt!

64-bits internationale versie (aanbevolen)

32-bits internationale versie

Vragen over de download
Wat voor computer heb ik nodig om Ubuntu Desktop te kunnen gebruiken?
Als uw computer minimaal beschikt over een 2 GHz processor, 2 GB RAM-geheugen (werkgeheugen) en 25 GB vrije schijfruimte, kunt u Ubuntu Desktop gebruiken.

Mijn computer heeft lagere specificaties dan de hierboven genoemde, wat nu?
Ook voor oudere computers zijn er oplossingen. U kunt kiezen voor een lichtere versie met lagere systeemvereisten, zoals Xubuntu of Lubuntu. Meer informatie hierover vindt u op de volgende pagina: Officiële afgeleiden van Ubuntu.

Wat moet ik doen met het gedownloade bestand en hoe installeer ik Ubuntu hiervan?
Met het gedownloade bestand kunt u eenvoudigweg een opstartbare USB-stick maken. Hoe u dat doet wordt stap-voor-stap uitgelegd op de volgende pagina: Een Live USB-stick maken Na het maken van de opstartbare USB-stick kunt u Ubuntu uitproberen en, indien gewenst, direct installeren. Het installeren van Ubuntu is eenvoudig en wordt stap-voor-stap uitgelegd op de volgende pagina: Ubuntu installeren

Heeft u hulp nodig bij het downloaden/installeren of heeft u andere vragen?
Wij helpen u graag op ons forum. Voor andere vormen van ondersteuning, zoals gebruikershandleidingen of Ubuntu-steunpunten in uw buurt: zie onze ondersteuningspagina.


Ubuntu Server 16.04.3 LTS

Dit is de aanbevolen versie om te downloaden, want deze versie is een LTS-versie en wordt daarom vanaf uitgave vijf jaar (in dit geval tot 2021) ondersteund met veiligheids- en foutoplossings-updates. Omdat Ubuntu gratis en vrij is, kunt u zo vaak en op zoveel computers installeren als u wilt!

64-bits internationale versie

32-bits internationale versie

 Comments are closed.