Natuurfotograaf Jacob Kaptein wint prestigieuze prijs

WAGENINGEN De Nederlandse natuurfotograaf Jacob Kaptein (21) uit Lunteren is met een foto van de Veluwe op de eerste plaats geëindigd in de categorie ‘landschap’ bij de wereldwijde Nature Photographer of the Year Contest 2016 van National Geographic. Dat meldt het internationale natuurmagazine.

Het winnende beeld maakt deel uit van een reportage over de Leuvenumse Beek op de Veluwe, die de student van de Universiteit Wageningen onder auspiciën van enkele topfotografen maakte als een van de drie winnaars van de Marius van der Sandtbeurs 2015. ,,Dit jonge beukje had ik al enkele malen gezien en gefotografeerd”, schrijft Kaptein triomferend op zijn Facebookpagina. ,,Op een gegeven avond zag ik het weer en ging ik er weer foto’s maken. Het licht was prachtig en het bewegende water werd vaag door het weinig aanwezige licht. Voor mij is dit jonge beukje een prachtig symbool voor de altijd veranderende natuur.”

Met de foto wint Kaptein 2500 dollar. Dat geld heeft hij inmiddels besteed aan een nieuwe zoomlens.

De reportage ‘Een natuurlijke beek op de Veluwe’ van Kaptein, met ook deze foto, verscheen in het augustusnummer 2016 van de Nederlandstalige editie van National Geographic Magazine.


Comments are closed.