Ruim 150 reacties op verkeersplan Wageningen

image-4595884

WAGENINGEN – Ruim 150 personen hebben een reactie gestuurd naar de provincie Gelderland naar aanleiding van de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren. Dat meldt een woordvoerder van de provincie.

Belanghebbenden konden tot de laatste dag van 2014 reageren op de verkenning van de provincie, zoals het officieel heet. De woordvoerder voegt eraan toe dat meer dan 1.500 personen de provinciale website hebben bezocht waar de plannen zijn te lezen.

Informatieavond 
De woordvoerder vindt het nog te vroeg om te zeggen of er een bepaalde trend in de reacties is te bespeuren. Hij verwacht dat ergens in maart of april een informatieavond over het onderwerp wordt gehouden.

Ophef  De presentatie van de verkeersstudie zorgde begin december voor ophef in Wageningen. De provincie had 2 varianten bedacht om de bereikbaarheid van Wageningen aan te pakken. De 1e was het verbreden van de Mansholtlaan en de Nijenoord Allee.

De aanleg van een nieuwe weg vanaf de Kielekampsteeg langs de wijk Noordwest, ook wel het Rondje Campus genoemd. Met name de 2e variant viel bij veel Wageningers verkeerd. Dat bleek onder meer tijdens een druk bezochte avond over deze mogelijke oplossing.